Cărțile Iuliei Lung îți vor schimba viața. Ele îți vor lumina calea în căutarea curajului de a-ți urma visele și îți vor da încrederea în puterea ta de-a construi o lume mai bună.

Vei găsi în aceste cărți cunoașterea și înțelepciunea de a-ți modela destinul. Cu fiecare pagină pe care o citești, îți clădești propria poveste și îți creezi propriul viitor.

Iulia Lung, autorul acestor cărți, a scris cu totală sinceritate și deschidere despre incredibilele ei experiențe de viață. Ca scriitoare și activistă pentru implicare civică, egalitate de gen și etică în politică a inspirat și entuziasmat de câte ori a vorbit publicului.

Experiența ei o găsești aici, materializată în cărți pe care le poți descărca sau comanda.

Alege să fii inspirat!

E-BOOK CASTIGA ALEGERILE LOCALE

Cărți recomandate

Părerile cititorilor

Cartea aceasta a venit în ajutorul meu în momentele când ezitam în decizia de-a candida. Strategiile și sfaturile oferite de autoare m-au îndrumat pas cu pas, altfel încât să-mi alung teama de-a mă expune public și să-mi iau curajul de-a determina o schimbare în comuna noastră. Acum stiu că pot câștiga alegerile!

Adela Tulbure

Am fost foarte impresionat de profunzimea și cuprinderea acestui ghid. Autoarea acoperă toate aspectele cruciale ale unei campanii electorale de succes, oferind exemple practice și sfaturi chiar utile. Recomand cu căldură această carte tuturor celor care își doresc să intre în politică la nivel local. Mă bucur că cineva s-a gandit să scrie o astfel de carte pentru a-i ajuta și îndruma pe cei care pot determina schimbarea

Cezar Dumitrescu

Carte frumoasă cinste cui te-a scris! De ce să citiți această carte? Veți înțelege fenomenul românesc, de ce suntem unde suntem: mentalitatea – să moară vecinul ca să-i iau capra, aia cu “să moară capra” e depășită…. Iulia este o învingătoare a propriei vieți, dar nu și a sistemului și a conștiinței adormite a unui popor care a uitat cine este. Care crede în Dumnezeu, dar nu-l manifestă. Oameni buni, am citit această carte cu nesaț. În câteva ore am finalizat-o. Această femeie este un fenomen, este o Ecaterina Teodoroiu în vreme de pace! Toate injuriile și răutățile de care a avut parte Iulia vorbesc despre cei care le-au spus. Vă las să vă convingeți singuri! Să avem nădejdea că schimbarea este în noi, în atitudine, autenticitate, zâmbet, iubire de sine…

Maria Zamfirache

Această carte ar trebui să fie un studiu obligatoriu, indispensabil pentru oricine vrea să intre în politică la nivel local în România. Autoarea oferă o perspectivă foarte valoroasă și unică, din experiența sa de implicare locală, ajutându-i pe cititori să înțeleagă procesele complicate și să navigheze cu succes în lumea alegerilor locale.

Geanina Verdar

Motivantă și exemplu palpabil că noi femeile trebuie să ne implicăm în procesul consultativ și decizional al acestei societăți în care vor trăi urmașii noștri. O adevărată mono-radiografie a satului romanesc de după 1989, care se zbate să reziste dictaturilor liderilor colorați divers politic, dar care au aceeași mentalitate și un singur scop: înavuțirea personală nemeritată. Lectura scrierilor tale nu poate decât să ne mobilizeze și să ne arate un grozav exemplu de implicare civică. Mult succes în continuare!

Carmen Andrei
Asociația Centrul de Dezvoltare Comunitară Neamț

Ei bine, cartea Iuliei surprinde satul românesc dintr-o altă perspectivă, mult mai realistă. Iulia Lung luptă cu sistemul, are curajul de a candida ca primar, iar aici găsim, iarăși, o poveste în carte mai mult decât interesantă. O carte scrisă cu sare și piper, umor și sinceritate, dar nu în ultimul rând, o carte din care poți învăța.

Florin Coita
Biblioteca Judeteana Arad – Lansarea volumului la Arad

Cartea Iuliei Lung e o călătorie. Descrie limpede și captivant propria experiență de transformare și dezvoltare personală într-un moment în care întreaga viață a protagonistei ia o turnură neobișnuită. Cartea e multifațetată pentru că abordează teme diverse. Cel mai consistent capitol al cărții este cel care descrie experiența de leadership feminin a acestei „intruse” în această comunitate în care administrația publică e construită pe reguli de tip mafiot, coruptă până în măduva oaselor. Iulia descrie toate umilințele, abjecțiile, jocurile de putere, abuzurile, misoginia bărbaților, dar și a femeilor, lipsa de solidaritate și toate sabotajele unei puteri politice ce nu acceptă noul, cinstea, valoarea, patriotismul, grija reală față de oamenii ținuți în sărăcie și ignoranță. Felicitări, Iulia Lung!

Daniela Palade Teodorescu
Feminism for Real

Her story touched more people than just me, so it was encouraged by several associations fighting for the emancipation of women to put the experience on paper because it’s worth being spread out. The book is a perfect x-ray, written in a very tasteful style, of the archaic Romanian village and all the chores that come with such a life. A world on the path of extinction, given to oblivion by the vast majority of people, but which lives on further, even if in a difficulty hard to imagine by someone who has not lived there… The heart still beats, with difficulty, for the authentic Romanian village community, but for how long?

Raluca Medeleanu - "Special Arad" journalist
Special Arad

Am citit-o pe nerăsuflate! Așa de bine ai surprins unele lucruri… Ar fi de mare folos celor nou intrați în politică, care speră și doresc din toată inima o schimbare in bine. Cartea asta ar trebui transpusă și pe pelicula. Ar ieși un film grozav!

Ramona Irimie

Cartea Iuliei Lung este o sursă de inspirație pentru toți cei care au visat să scape de agitația orașului și să se stabilească la țară. Mi-a oferit un ghid complet și informativ pentru a-mi împlini visul de-a face o tranziție reușită către viața rurală. Cu sfaturi practice și experiențe personale, această carte m-a ajutat să înțeleg mai bine provocările și beneficiile vieții la țară și multe lucruri despre care nu eram conștient.

Cristian Butnaru

Pentru mine experiența Iuliei are o semnificație unica deoarece reprezintă în sensul clasic și definitiv cultura rurală a României vis-a-vis de implicarea unei femei independente, inteligente, puternica , visătoare și dornică să schimbe un sat misogin, cu o administrație publică coruptă și fără nici o deschidere spre civilizație. Iulia Lung este într-un fel una dintre femeile eroine ale acestei țări, care și-a dăruit tot ce avea mai valoros în lupta ei pentru bunăstarea unui mic sat uitat de lume. Din nefericire comunitatea pe care a dorit să o salveze, copleșită de sărăcie, teamă și oportunism a trădat-o. Cartea este povestea oricărei femei românce implicate civic și politic, a cărei valoare și impact comunitar sunt în continuare ignorate de toate partidele politice ale României!

Elena Belloiu
Asociația Femeile se Implică

Iulia Lung‘s book is a journey. Clearly and engagingly describe her own experience of transformation and personal development at a time when the whole life of the protagonist takes an unusual turn. The book is multifaceted because it addresses various topics. The most consistent chapter of the book is the one that describes the experience of female leadership to this „intruder” in this community in which the public administration is built on mafia-style rules, corrupt to the core. Iulia describes everything: the humiliations, the abjections, the power games, the abuses, the misogyny of men, but also women, the lack of solidarity, and all the sabotage of a political power that does not accept the new, the honor, the value, the patriotism, the real concern for the people kept in poverty and ignorance. Congratulations, Iulia Lung!

Daniela Palade Teodorescu
Feminism for Real

Well, Iulia‘s book captures the Romanian village from a different perspective, a lot more realistic. Iulia fights the system, she has the courage to run for mayor, and here we find, again, a more than interesting story in the book. The book is written with salt and pepper, humor and honesty, and last but not least, a book you can learn from.

Florin Coita – Arad County Library – Launch of the volume
Arad County Library

La noi nu colindă muierile! – o carte atât de necesară, binevenită și care dă și mai mult sens tezei mele de doctorat! Am citit cartea dintr-o răsuflare și admit că fiecare pagină are o bucățică din sufletul și experiența unei visătoare dornice să schimbe. Dar oamenii nu sunt blânzi cu visătorii. Cartea reprezintă o excelentă radiografie a satului românesc, a esenței sale, a reticienței față de nou și necunoscut și, mai ales, o clară repulsie către femei care își doresc să fie la putere. Am revăzut-o pe Iulia în 2022 când a prezentat întreaga experiență a candidaturii, reușind să facă un de stand-up din toată povestea traumatizantă prin care a trecut. Presărată cu încredere, umor, sarcasm și perspectivă rurală. O ADMIR din SUFLET! Felicitări, Iulia Lung!

Andreea Fedor

For me, Iulia‘s experience has a unique meaning because it represents in the classic and definitive sense, the rural culture of Romania vis-à-vis the involvement of an independent, intelligent, strong woman, dreamer and eager to change a misogynist village, with a corrupt public administration and no openness to civilization. Iulia Lung is in a way one of the heroines of this country, who has gifted everything she had most valuable in her fight for the well-being of a small village forgotten by the world. Unfortunately the community she wanted to save overwhelmed by poverty, fear, and opportunism betrayed her efforts and hope. Iulia‘s book is the story of any Romanian woman civically and politically involved, whose community value and impact are still ignored by all political parties of Romania!

Elena Belloiu
Women Get Involved Association

Tocmai am terminat de citit cartea. Scrii foarte frumos…totul curge…narațiunea…și mesajele…Ți-am simțit durerea dar și bucuria… E o împletire de sentimente transmise viu și simplu, care te transpun în pielea personajului. Probabil e în ADN-ul nostru, al româncelor… Eu cel puțin m-am identificat în foarte multe aspecte. Continuă să scrii. Ai har.

Carina Vasile

Why read this book? You will understand the Romanian phenomenon, and why the mentality of the country is like this… Iulia is a winner of her own life, but not of the system and of the sleeping consciousness of people. Folks, I read this book voraciously. In a few hours, I have completed it. This woman is a phenomenon, she is a hero! All the insults and mischief that Iulia had to deal with talked about those who told them. I’ll let you see for yourself! Let’s hope that change it’s in us, in attitude, authenticity, smile, self-love…

Maria Zamfirache

Povestea ei a impresionat mai multă lume, nu doar pe mine, astfel că a fost încurajată de mai multe asociații care luptă pentru emanciparea femeilor să își aștearnă experiența pe foaie, căci merită aflată în toată țara. Cartea este o radiografie perfectă, scrisă într-un stil extrem de savuros, a satului arhaic românesc și a tuturor corvoadelor ce vin la pachet cu o astfel de viață. O lume pe cale de dispariție, dată uitării de marea majoritate a oamenilor, care însă trăiește în continuare, chiar dacă într-o dificultate greu de imaginat de cineva care nu a trăit acolo… Inima îi mai bate, cu greu, comunității sătești autentice românești, însă pentru cât timp?

Raluca Medeleanu – jurnalist „Special Arad”
„Special Arad”

Cartea „De la Asfalt la Iarbă Verde a Iuliei Lung este o adevărată comoară de cunoștințe și sfaturi pentru oricine dorește să facă trecerea de la viața urbană la cea rurală. Cu ajutorul acestei cărți, am reușit să înțelegem ce avem de făcut pentru a ne stabili la țară. Visăm de ani de zile să ne construim o casuță în mijlocul naturii. Informațiile practice și experiența autorului au fost neprețuite pentru noi. Este exact ce căutam!

Alexandra Vintilă

Cartea Iuliei Lung este o carte uluitoare, scrisă cu umor amestecat cu tristețe, cu entuziasm umbrit de lupte începute care par că nu se mai termină. Veți descoperi în paginile cărții o luptă necontenită pe care trebuie să o duci atunci când vrei să te implici real.

Laura Albu
Asociatia Romanian Women’s Lobby

În căutarea unei schimbări de viață și a unei legături mai profunde cu natura, am găsit în sfârșit cartea Iuliei Lung, ca pe un manual detaliat și motivațional. Sfaturile și strategiile ei m-au ghidat pas cu pas în procesul de mutare la țară și în gestionarea afacerii mele rurale. Este o lectură obligatorie pentru oricine își dorește să trăiască în armonie cu mediul rural.

George Popas

Călătoria cuvintelor ce au dat viață volumului „La noi nu colindă muierile!”, precum și experiența de transformare și dezvoltare personală a autoarei Iulia Lung, sunt prezentate publicului ca o lume, ca un univers incredibil. O experiență despre hotărâre, curaj, putere, generozitate, o viață în cuvinte: Iulia Lung, „La noi nu colindă muierile!”. Fiind o mărturisire, într-un stil alert, fără înflorituri, uneori aspru, realist, însă savuros, este o carte ce nu te lasă să respiri până la ultima pagină.

Irina Nistor
Biblioteca Judeteana Arad - Lansarea volumului la Arad

It is about courage, we could even say the „madness” to change something – for the better – in society, respectively in a small community, in a village. Beyond her writing talent, or her delightfully libertine way of expressing her thoughts, Iulia Lung’s book is a diary about willpower, about trying to transform the impossible into the possible, about the proof that it could be done, if one wanted to. That’s right, a 1% out of 100% usually only succeeds in reproducing a fight Cervantesque with windmills, but it can inspire others, to want to move the mountains. Finally, Iulia Lung‘s book is such a call to action for a better society.

Tomcat – "Special Arad" journalist
Special Arad

Cartea Iuliei Lung, ‘De la Asfalt la Iarbă Verde‘, a fost sursa noastră de inspirație în călătoria către viața la țară. Cu ajutorul acestui ghid, am reușit să ne lămurim ce vrem de fapt, de unde să pornim ca să cumpărăm o casă la țară si ce să evităm. Aveam multe îndoieli și în privința școlii pentru copii. Mai citisem și “La noi nu colindă muierile!” și știam cât de inspiratională poate fi o carte scrisă de Iulia Lung. Suntem foarte recunoscători pentru sfaturile utile și, mai ales, pentru că ne-ai împărtășit din experiența ta personală. Asta ne-a lămurit asupra multor aspecte și ne-a dat curaj să ne transformăm visul în realitate.

Gabi Petranu

Este vorba despre curajul, am putea spune chiar „nebunia” de a schimba ceva – în bine – în societate, respectiv într-o comunitate mică, într-un sat. Dincolo de talentul ei scriitoricesc, ori modul ei încântător de libertin de a-și expune gândurile, cartea Iuliei Lung este un jurnal despre forța voinței, despre încercarea de a transforma imposibilul în posibil, despre dovada că s-ar putea, dacă s-ar vrea. E drept, un 1% din 100% nu izbutește, de regulă, decât să reproducă o luptă Cervantescă cu morile de vânt, dar poate inspira pe alții, care să vrea mutarea munților. În cele din urmă, cartea Iuliei Lung este un astfel de „colind de muiere

Tomcat – jurnalist „Special Arad”

O carte atât de binevenitâ! Cu pasiunea sa pentru implicarea civică și cunoștințele solide în domeniul politic, autoarea a reușit să creeze o resursă valoroasă pentru toți cei interesați să facă o diferență în comunitatea lor. Această carte este un manual esențial pentru aspiranții de-a candida în alegerile locale și pentru toți cei care doresc să-i sprijine.

Veronica Manta
Shopping Cart
Scroll to Top